CROSSEN TUSSEN DE PROFS

  • 23 november 2020

Sinds de strenger Covidregels ligt de competitie voor junior Lars Van Den Broeck helemaal stil. Beloften Vince Van den Eynde en Arno Van Den Broeck konden tot eind november wel nog blijven koersen, maar enkel nog tussen de profs. Hieronder een overzicht van de afgelopen maand.

Arno ging aan de slag op de Koppenberg, een echte wedstrijd voor krachtpatsers. Door rugproblemen moest hij de loodzware wedstrijd drie ronden voor het einde verlaten. Door het Europees kampioenschap volgde er een competitieloos weekend, maar woensdag kon er al opnieuw gestreden worden. Na een vijftigste plek in de Jaarmarktcross in Niel, had Arno een mindere start in Leuven. “Gedurende de eerste twee ronden kon ik die situatie wel rechttrekken”, vertelde hij.

Na een botsing met een andere renner gooide het materiaal echter roet in het eten. “Mijn achterderailleur sputterde tegen, waardoor ik weer enkele plekken verloor.” Uiteindelijk kwam hij tussen de profs als 45e over de meet. Zijn ploegmaat Vince had een offday. Een week later volgde hetzelfde resultaat in Merksplas voor Arno. Door een foute bandenkeuze kon Arno de eerste wedstrijdhelft niet voluit gaan.

Vince Van Den Eynde (VDB Cycling Team) / Ethias Cross / Leuven / België
Deel dit: